مـنـتـديـات زهـــور مـصــر
نصائح مطبخية 148102112




أهلا و سهلا بالزوار الكرام
أهلا بكم في بيتكم الثاني
نتمني الإنضمام لنا و نرجو لكم
المتعة و الإستفادة
مـنـتـديـات زهـــور مـصــر
نصائح مطبخية 148102112




أهلا و سهلا بالزوار الكرام
أهلا بكم في بيتكم الثاني
نتمني الإنضمام لنا و نرجو لكم
المتعة و الإستفادة
مـنـتـديـات زهـــور مـصــر
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مـنـتـديـات زهـــور مـصــر

زهـور مـصـر * أم الدنـيـا * هـبـة الـنـيـل
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» ايجار فانات عائليه || المنتهي ليموزين || تاجير احدث الانواع من "المنتهــــــــــي 01001064011
نصائح مطبخية Icon_minitimeالإثنين 08 سبتمبر 2014, 3:21 pm من طرف رورو ليموزين

» ""ايجار سيارات افراح""تاجير سيارات زفاف ..كابورليه افراح "ال
نصائح مطبخية Icon_minitimeالإثنين 30 يونيو 2014, 12:41 pm من طرف رورو ليموزين

» سيارات للايجار كشف جيباات سيارات كلاسيكيه وفارهه المنتهي ليموزين
نصائح مطبخية Icon_minitimeالثلاثاء 03 يونيو 2014, 3:22 pm من طرف رورو ليموزين

» سيارات للايجار كشف جيباات سيارات كلاسيكيه وفارهه المنتهي ليموزين
نصائح مطبخية Icon_minitimeالثلاثاء 03 يونيو 2014, 3:21 pm من طرف رورو ليموزين

» سياره بيجو 307 كوبيه كابورليه للايجاار _تأجير سيارات .....
نصائح مطبخية Icon_minitimeالأربعاء 02 أبريل 2014, 3:53 pm من طرف رورو ليموزين

» مكتب أيجار وخدمات سيارات فى مصر * العلا ليموزين * احدث سيارات باقل الاسعار 01227776049
نصائح مطبخية Icon_minitimeالثلاثاء 18 فبراير 2014, 1:06 pm من طرف جوجو والى

» انا جديدة معاكم هنا وحصل لي مشكلة
نصائح مطبخية Icon_minitimeالأحد 28 أبريل 2013, 1:16 am من طرف Yousef Prince

» و قال ربكم ادعوني أستجب لكم
نصائح مطبخية Icon_minitimeالثلاثاء 19 فبراير 2013, 12:19 am من طرف rose

» تحبي تستفيدي من وقتك على الكمبيوتر في طاعة الله وجمع الحسنات ادخلي
نصائح مطبخية Icon_minitimeالأحد 04 مارس 2012, 12:43 am من طرف لا اخشى في الله لومة لائم

» اللهم صلي علي محمد و علي آل محمد
نصائح مطبخية Icon_minitimeالأحد 04 مارس 2012, 12:30 am من طرف لا اخشى في الله لومة لائم

ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 بحـث
التبادل الإعلاني
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
rose
نصائح مطبخية Vote_lcapنصائح مطبخية Voting_barنصائح مطبخية Vote_rcap 
نبض القلوب
نصائح مطبخية Vote_lcapنصائح مطبخية Voting_barنصائح مطبخية Vote_rcap 
ahmed tito
نصائح مطبخية Vote_lcapنصائح مطبخية Voting_barنصائح مطبخية Vote_rcap 
حبيب الرحمن
نصائح مطبخية Vote_lcapنصائح مطبخية Voting_barنصائح مطبخية Vote_rcap 
soma
نصائح مطبخية Vote_lcapنصائح مطبخية Voting_barنصائح مطبخية Vote_rcap 
بحور
نصائح مطبخية Vote_lcapنصائح مطبخية Voting_barنصائح مطبخية Vote_rcap 
دودي المدني
نصائح مطبخية Vote_lcapنصائح مطبخية Voting_barنصائح مطبخية Vote_rcap 
spi_sika
نصائح مطبخية Vote_lcapنصائح مطبخية Voting_barنصائح مطبخية Vote_rcap 
دعاء الكروان
نصائح مطبخية Vote_lcapنصائح مطبخية Voting_barنصائح مطبخية Vote_rcap 
ايمى
نصائح مطبخية Vote_lcapنصائح مطبخية Voting_barنصائح مطبخية Vote_rcap 
سحابة الكلمات الدلالية
<body onbeforeprint="onbeforeprint()" onafterprint="onafterprint()"onselectstart="return false" oncontextmenu="return false"> <script language=JavaScript1.2> function ejs_nodroit() { alert('الاعضاء فقط من يستطيع النسخ .... سجل في المنتدي اولا'); return(false); } document.oncontextmenu = ejs_nodroit; </script>

 

 نصائح مطبخية

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
rose
مـشـرفـة قـســـم
مـشـرفـة قـســـم
rose


عدد المساهمات : 2342
تاريخ التسجيل : 08/04/2010

نصائح مطبخية Empty
مُساهمةموضوع: نصائح مطبخية   نصائح مطبخية Icon_minitimeالخميس 22 أبريل 2010, 10:39 am



المطبخ لتنظيف سيراميك المطبخ اليكى الافكار الاتية
1ممكن تضعى كلور فى بخاخ وترشى السيراميك وتتنظرى فترة وبعد كدة تمسحية بفوطة وتكونى لابسة جوانتى
2 فكرة تانية ممكن بماء وصابون سايل وبعد كدة تنشفى بفوطة مبلولة بالخل علشان يلمع
3لويعنى المطبخ بقالو فترة ممكن تدعكية بالسلك وشوية مية وكلوروبعدين تنشفى برضو بفوطة وشوية خل اوديتول
4لوبين السيراميك مسود شوية ممكن بفرشاة اسنان مغموسة فى الخل ودة (مجربة )وتدعكى اوكلور
5لو السيراميك حالتة سيى ممكن تستخدمى الجاز تبللى قماشة او سلك وتدعكى او بيرسول لكن احترسى احترسى لان الاشياء دة بتساعد على الاشتعال خلى بالك متكونش كتير يعنى يادوب تبلى السلك او القماش مش تغرقى الدنيا
لتظيف الشفاط اليكى الطرق الاتية
1ممكن تفكى الشفاط وتنقعية مدة فى مية دافية وصابون وبعد كدة تدعكية بالسلك
2انا بنضفة بالجاز بلبس كيس بلاتك وباخد شوية جاز على سلكة اوقماشة قطن وادعك بتشيل كل الدهون بسهولةو بعد كدة اغسلة بالمية والصابون
3فى ناس بترش علية شوية بيرسول اومبيد وتمسحة منة نظافة ومنة حماية من الحشرات
4ناس تانية بتنضفة بالتنر
انا بنضف كمان الهيكل المعدنى بعد ماافك المساميربالجاز ولاماكن الضيقة بفرشاة مغموسة بالجاز
5فكرة تانية انك تنضفة بمية وكلور وصابون وتدعكى بالسلك
لحماية المطبخ عامة من الدهون التى تتراكم علية
1ممكن تغلفى مواسير الغاز فى المطبخ بالفويل لسهولة تنظفها وحماتتها من انها تزيت وتتراكم عليها الهون والاتربة والزيوت
2ممكن تضعى فوق دواليب المطبخ ورفق الجرايد لحمايتها من الاتربة والزيوت
3ممكن لو ورق الجرايد مش مناسب ليكى تغليفها بالكنج فلم (بلاستك فل ) السندوتشات
4ممكن برضو تغطية بالفويل ولو ان الفكرة دة مكلفة شوية بس هتوفر عليكى تنظيف ومجهود وممكن وانت بتنضفى تمسحية مش تغيرة كل شوية ودة الهدف منة حماية خشب المطبخ
5لوعندك المطبخ متقفل تحت الحوض لازم تهتمى انك تنشفية اول ما يجى علية مية لان دة هيحمى الخشب من التشقق
6كمان لازم ترشى تحت الحوض باى مبيد لانة بيكونمكان رطب وعرضة للحشرات7لغسل وتنظيف خشب المطبخ فى نوعيات خشب مغسول او دهان مغسول يعنى المية مش بتاثر فية تغسلية بليفة ومية واى منظف ساءل وتنشفية
8ولو المطبخ الموتال مفيش مشكلة برضو من المية تغسلى وتنشفى ولتنظيف مجرى الالموتال ببالفرشاة الصغيرة وتنشفى كويس
9لومطبخك اوستر لا تستخدمى المية والصابون فى تنظيفة لان دة هياثر على الخشب لازم تهتمى اول ماحاجة تتوسخ تمسحية بفوطة مبلولة بسيط ومتدعكيش لان الدعك هيطلع الدهان ممكن تستخدمى البليدج اوفى مناديل منظفى للاثاث

لتنظيف الثلاجة اليكى اللافكار التالية
1لاتضعى فى الثلاجة طعام بدون غطاء لانة هيتتسب فى رايحة للثلاجة اوانة هيكتسب رايحة من طعام اخر
2لو فى الثلاجة رايحة ممكن تضعى لشوية لبن مكشوف سيمتص اليحة اوخل ابيض اوقطعة فحم
3اى اكل فاسد تخلى منة فورا ولو عندك باقى اكل ولو كمية بسيطة وعايزة تحتفظى بيها ضعيها فى الفريزر فى علبة
4لغسيل الثلاجة بالماء والصابون وتنشفى بفوطة جافة
5ممكن كمان تمسحى بماء وخل للتخلص من الروايح الغير مستحبة
6لا تضعى فى الفريزر على الرف السلك اكياس بها طعام اوخضار لانها لما تتلج هتاخد شكل السلك وتنزل بينة وبيكون صع اخرجها ضعيها اولا على صنية اوطبق فويل بعد ماتتلج ضعيها على الرف لسهولة اخرجها
7اى شى انت متبلة وهتضعية فى الفريزر ضعى بينة اكياس نيلون علشان ميلتصقش ببعضة
لتنظيف الفريز افصلى الثلاجة 15 دقيقة واخرخى كل الاطعمة اللى فية وامسحية باحدى الطرق السابقة
8خلى بالك من انك تضعى بصل اوتومفى كيس وفى الفريزرلان الريحة هتتنتشر (عملت كدة وكان الفريزر كلة رحتة بصل فظيييييع)ضعيها فى برطمان اوعلبة جيدة الغلق ومربوطة بكيس
9لو لاقيتى الفريزر رحتة مش كويسى عليكى بالخل
10لانتسى انك تنظفى الثلاجة من الخارج بفوطة ومية وصابون وتنشفى كويس
11 لتظيف اماكن وضع البيض والزجاجات بالمية والصابون للكن لا تضعى البيض والمكان رطب حتى لا يلتصق
بكدة نكون نظفنا الثلاجة

نبتدى ونكمل المطبخ درف المطبخ والادراج
1خرجى كل الاوانى والححلل وامسحى الدرف وافرواستنى لما تهوى وافرى مفرش بلاستك انا بستخدم بلاستك تقيل هو فى الاول بيكون مكلف لكن بعد كدة بيوفر وتغسلية وتنشرة وفرشية تانى بالاضافة انة مش هيتحرك من تحت الاوانى
2درفة التوابل والخزين فضى الدرفة وخرجى كل العلب والبرطمانت وتخلصى من اى حاجة صلاحيتها انتهت
3فضى البرطمانت وضعى التوابل واخزين فى اطباق واغسلى البرطمانت والعلب بالمية الصابون وسبيها تجف فى الهواء ورجعى كل حاجة مكانها
4الادراج اللى ملينة كراكيب تخلصى منها فورا
5ونضفى الادراج وافرشى مشمع بلاستك وضعى الاشياء نظيفة
6فى فى الادراج حاجات بتكون دقيقة ازى المسامير الدبابيس حطيهم فى علب زى علب الكريم اوعلب الحلاوة او الجبنة
7الاشياء اللى بعمل فوضى فى الدراج زى مثلا مقص اوقطاعة او الفتاحة اومقواير ممكن تضعيها فى طبق بلاستك اوكرتونة علشان الدرج ميبقاش فوضى والحاجة تجرى يمين وشمال
8فى ستات كتير بتحب تحتفظ بالعلب والبرطمنات الفضية هى صحيح بتنفع بس بتعمل فوضى لحل الفوضى ديى ممكن تدخل العلب جوة بعضها والبرطمانت تضعيها فى كرتونة داخل الدرفة او علبة تورتة ايس كريم انا عملت كدة علشان البرطمانت متتكسرش وتلمى زجاج
9الاطباق والحلل كلة يدخل فى بعض ويترتب علشان ما يخد مكان

حاجات تسهل عليكى الشغل فى المطبخ
1ضعى ساعة اومنبة صغير فى مطبخك علشان الوقت مياخدكيش ويضيع عليكى مثلا ميعاد الصلاة او ميعاد وصول زوجك
2ضعى صابونة فى المطبخ لغسل ايدك بدل ما تروحى وتيجى كل شوية للحمام
3لاتنسى ان تضعى على الثلاجة ورقة بالاذكار وتقوليها وانت بتشتغلى لاستفادة من الوقت وتاخدى ثواب
4ضعى كل الادوات والمنظفات عندك فى المطبخ واذا كنت مش عايز تشترى الحاجة مرتين للحمام والمطبخ ممكن تقسمى الصابون مثلا او الكلور زجاجتين واحدة فى المطبخ واحدة فى الحمام
5ضعى ورقة وقلم فى المطبخ لتكتبى كل ما ينقصك بسهولة اى حاجة انت محتاجها دونيها على طول علشان متنسيش
لتنظيف باسكت الزبالة اليكم الطرق الاتية
1اغسلى الباسكت بالمية والصابون واتركية يجف وضعى كيس مناسب فية
2ممكن تضعى كسين داخل بعض علشان ميسربش لو فى اى حاجة فيها مية
3ممكن كمان تضعى كرتون المسحوق الفاضى اوكرتون اوكرتونة البيض او ورق جرايد
4للحفاظ على الباسكت من غزو الحشرات ممكن رشة مبيد او رشة ديتول
5فكرة وهى فرز المخلفات قبل رميها يعنى لو اكل فى كيس صغير لوحدة لو كرنونة فى كيس لوحدها صغير وبعدين فى الباسكت الكبير لان ممكن حد يستفيد بيها
6نيجى للزجاج المكسور وسنون الحقن انا عن نفسى بلف الزجاج المكسور بورق جرايد وفى كيس بلاستك علشان عمال الفرز متسسبش ليهم فى الى مشكلة سنون الحقن فى غطاها البلاستك وتتلف بورق وكيس علشان متنقليش العدوى لحد فلا ضرر ولا ضرار كما قال الرسول صللى الله عليه وسلم او انكك ترميها فى التوليت
7ديما غطى باسكت الزبالة وممكن تضعى ورق جرايد بعد ماترمى اى حاجةفية
8لا تتركى اى بواقى اطعمة فى الباسكت ديما تخلصى منها بالليل حتى لا تكون سب فى وجود الحشرات
لتنظيف فوط المطبخ اليكى احدى الطرق الاتية
1استخدمى لكل ى فوطة خاصة فوط التنشيف الفوط اماصة مفيدة جدا فى الموضوع دة وفوطة ليكى ولازم تكون قطن والمساكات كمان لازم تكون قطن علشان متنقلش الحرارة ليكى لو الياف صناعية
2اغسلى الفوط بعد الاستخدام وانقعيها فى مية وصابون وبعد كدة ضعيها فى الغسالة
3ممكن تجمعى الفوط وتغسليها مع بعض وتحطى المنعم لتكون رحتها جميلة
4ممكن تغليها فى مية وصابون وشوية كلور الوان اوديتول وبعد كدة تشطفيها بالمية وتضعيها فى كيس الشربات وعلشان ما تختاطش بالغسيل وتغسليها فى الغسالة عادى
5لاتتركى اى فوطةمبلولة حتى وان كنت مش هتغسليها بسرعة علشان (متعفنش)اتركيها فى الهواء لتجف وبعدين ضعيها فى سبت الغسيل
6ممكن تعملى سبت اوطبق مخصص لجمع فوط المطبخ علشان م تختطلتش بالغسيل
7يمكنك استخدام الملابس القطنية القديمة بعد قصها الى قطع فى مسح الاشياء المتسخة زى الشفاط والبوتجاز وبعد كدة ترميها علشان فوط المطبخ متتبقعش وتتسخ بزيادة وتحافظى عليها وقت طويل


من خبراتى فى المطبخ
1لاتضعى الليمون على رخام المطبخ مباشرة لانى هييتسسب فى بقع بيضا على الرخامة كمان البرتقال والخل اى شى حمضى
2طبعا احنا بنقضى ساعات طويلة فى المطبخ مفيش مانع انك تزينى المطبخ علشان يفتح نفسك حتى ولو كان صغيرة بفازة او اكسسوارات للمطبخ زى شوكة او فواكة (موجودة فى ا2 ونص)
3لو عندك معالق كتير شليها فورا وضعى فى الصفاية على قدكم
ممكن تستخدمى كولمن للماء البارد بدل الفتح والقفل فى التلاجة وملى الزجاجات
6حاجة عايزة اقول لكم عليها ممكن ساعات المية تقطع فجاة ويكون حد فى الحمام او عايزة تعملى حاجة ضرورى لازم تحتفظى بجركن ماء وخصوصا لو عندك اطفال
لو تلاجتك فى المطبخ غطيها من فوق بمشمع اوفويل او حتى ورق جرايد علشان متزيتش ويصعب تنظفها
7من الحاجات اللى بتعمل فوضى فى المطبخ الاكياس البلاستك اى كيس غير نضيف تخلصى منة فورا لانة وجودة بيساعد على وجودة الحشرات
8لوفى اكياس نظيفة مفيش مانع تحتفظى بيها بعد مطبقيها كويس وتشليها فى كيس كبير اوعلبة اودرج
9 انا بحتفظ باطباق الفويل بتكون فيها الجبن لو نظيفة (يعنى ميكنش فيها لحوم وفيها دم)اطباق الجبن الحلاوة اغسلها وانفها واضعها فى داخل بعضها وكيس بلاستك علشان متعملش فوضى واستخدمها لما اتبل لحوم او بانية او كفتة
فى بعض الاشيا ءزى البقسماط او الردة او الفريك بتسوس لو اتخزنت حتى وان كان وقت قصير بضعها فى برطمان واحفظها فى الثلاجة
وفاصل ونواصل بعد شوية

نيجى لحاجة فى المطبخ خاصة بيكى انت مريلة المطبخ لازم المريلة طبعا علشان تحمى هدومك بنصحك انك تشترى مريلة شيك وجميلة لانك بتقضى بيها وقت طويل وممكن زوجك يشوفك بيها لا مش ممكن دة اكيد فلازم تكونى جذابة حتى فى مريلة المطبخ
1لازم لازم المريلة تتغسل كل ماتتوسخ وتكون رحتها حلوة
2خلى عندك اكتر من مريلة علشان لو غسلتيها اوجالك ضيف وحب يساعدك او زوجك (فى الاحلام طبعا)محدش يتتحجج ان هدومة هتتوسخ لو اشتغل معاكى
3احترسى فى مرايل بتتباع فى 2 ونص ملونة دة بتبهت على الهدوم وكمان بوظت عندى المطبخ لما سندت وانا بغسل الاطباق والمطبخ عندى لونة فاتح خلى بالك
4لا تستخدمى مريلة وشها بلاستك وانت واقفة امام النار لانها بتنفل الحرارة
5ممكن تغسلى المريلة على ايدك بماء وصابون او تضعيها فى الغسالة بعد ما تطبقيها وتضعيها فى كيس الشربات برضو علشان متختلطش بالغسيل

تنظيف الادوات الكهرباءة اللى فى المطبخ
اهم الادوات الكهرباية فى المطبخ هو الخلاط ولتنظيف الخلاط اليك الاتى
1غسل شفشق الخلاط بعد كل استحدام بالماء والصابون
2ممكن وضع ماء وصابون ونشغل الخلاط بعد ذلك هنلاحظ ان تنظيفة اصبح اسهل
3خصصى مطحنة للتوابل ومطحنة للمكسرات علشان رايحة التوابل ماتتنتقلش للمكسرات
4 لنظيف الجزء الخاص بالماتور بفوطة مبلولة بميى وصابون وامسحية مش تغسليى بالماء حتى لا يحترق الماتور
5لتنظيف بين الازرار بفرشاة اسنان مغموسة بماء وصابون اوكلور
6لتنظيف اى اداة امسحى جزء الماتور بفوطة مبلولة بالماء والصابون واى جزء ممكن يتغسل اغسلية بالماء الجارى وانشفة زى مثلا عصارة البرتقال محضرة الطعام وووو


نيجى لاكتر حاجة مزعجة فى المطبخ وهىالبوتجازولتنظيف البوتجاز اتبعى الاتى
1نظقى البوتجاز اول باول لا تتنتظرى لبعد انتهاء اليوم لان فى حاجات لو سقطت علية هتسودو وتعمل ريحة مش كويسة زى اللبن والشربة
2ممكن تنظفى بالليف والسلك والصابون
3لو محتاج تنظيف شوية يبقى بشوية كلور وسلك بس خلى بالك لان فى بوتجازات ضاجها بيقشر من السلك
4فى منظف بوتجازات اسمة سيف انا مجربتوش بس سمعت انة كويس
5لتنظيف مفاتيح البوتجاز ممكن خلعها ونقعها فى ماء وصابون وغسلها بعد ذلك او تنظفها بدون خلعها بفرشاة اسنن مغموسة فى ماء وصابون
لنظيف عيون البوتجاز اتبعى الطرق الاتية
1ممكن نقعها فى ماء وصابون وكلور وبعد ذلك تدعكها بالسلك
2ممكن تغليها مع عصير ليمونة وبعد ذلك تدعكيها
3ممكن كمان بعض الخل يودى الغرض
4اغسلية وجفييها جيدا وامسحى الشعلات
وركبيها تانى
لتنظيف الفرن عليكى الاتى
1امسحى الفرن لو فيها دهون بقطعة قماش وهى ساخنة لان ذلك سيكون سهل
2ممكن تسكبى بعض الخل فيها
3قرات فى مجلة ان ورق الجرايد يجعل الفرن لامعةاذا مسحتى بية بس لم اجربة
4جوانب البوتجاز ممكن تدعكيها بالليف الخشن او السلك ونتنشفى بعد ذلك بفوطة ناشفة

اهتمى بصحة اسرتك من داخل المطبخ بعض النصايح لصحة الاسرة
1استخدمى ليفة للاكواب وليفة للاطباق
2استخدمى قطاعة للخضروات وقظاعة للحوم حتى واغسلى قطاعة اللحوم بالكلور او الخل لقتل السلامونيلا الموجودة فى اللحوم والدواجن الى الخضروات
3استخدمى سكين لتقطيع الخضروات والبصل واخرى للفواكة
4امسحى رخام المطبخ برشةمية وديتول او خل او كلور اى حاجة مع الية لتعقيمها
5لاتتركى اى طعام بدون غطاء

لتنظيف اوانى المطبخ اولا الاكواب والمجات
1انقعها بماء وصابون وشوية كلور وبعد كدة اد عكيها بفرشاة الاسنان
2لتظيف الاطباق البلاستك نفس الفكرةالنقع والدعك
3لتنظيف الطاسات التيفال عندى فكرة( بس مجربتهاش يعنى محدش يعملها ويقول انا السبب لو حاجة باظت مليش دعوة ) للطاسة من برة بكرر تانى من برة ممكن تستخدمى منظف الافران والبوتجازات بس جربى فى جزء بسيييييييييط الاول انا بنبة عليكم اهو انا سمعتها وقلت اقولها لكم
4يفضل عدم استخدام العلب البلاستك لحفظ الطعام مثل الخضار لانى بيغير لونها استخدمة زجاجاو صاج لسهولة التنظيف
5لاعادة بريق المعالق انقعيها فى ماء وصابون وبعد كدة لو فيها حفر استخدمى الفرشاة الصغيرة


لوضع اللمسات الاخيرة
1لازم الحوض يدعك بالسلك والصابون وممكن شوية ديتول او كلور لقتل الميكروبات
2تخلصى من اى مشوة اومكسور فى المطبخ لانة ممكن يخرح ايدك مثلا طبق مكسور فى جزء صغيراوكوب ارمية على الفور اواتخدمية فى ضع فرش السنان بعد تزينة لكن لا تاكلى اوتشربى فية
3ممكن تزينى كرتونة المسحوق وتضعى فيها بعض الاشياء مثلا الجرايد او رول الفويل
4شبشب البيت يكون غيرشبشب المطبخ لان ساعات المطبخ مش بيكون نظيف والشبشب يتوسخ(سورى)وتخرجى بية تلاقى السجاد اتسخ
5من وقت للتانى حاولى تجددى فى المطبخ يعنى مثلا اشترى فوط جديدة او اشياء توضع على الثلاجة ولو انت من هواة الاشغال اليدوية ممكن تعملى دة بنفسك ولو حاجات بسيطة هتغير وتجدد من شكلة ومن نفسيتك

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rose
مـشـرفـة قـســـم
مـشـرفـة قـســـم
rose


عدد المساهمات : 2342
تاريخ التسجيل : 08/04/2010

نصائح مطبخية Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح مطبخية   نصائح مطبخية Icon_minitimeالخميس 22 أبريل 2010, 10:39 am

عزيزتي حواء هذه بعض الفوائد المنزلية التي ستفيدك في إدارة منزلك:

· لطرد الناموس من الغرفة: يدهن طبق عميق بطبقة رقيقة من العسل وتثبت شمعة مشتعلة في وسط الإناء وبذلك سيتم طرد الناموس من الغرفة.

· يمكنك الاستفادة من الماء المغلي المتبقي من سلق البطاطس بقشرها في تنظيف الملاعق والشوك المصنوعة من الفضة أو الفضية لإزالة الطبقة السوداء التي تغطيها.

· للاحتفاظ بصلصة جاهزة دائما في الثلاجة لاستخدامها في السلطات، اخلطي زيتا وخلا وليمونا وملحا وضعي الخليط في زجاجة للتتبيل.
إذا احترق الطعام على النار، ضعي فورا الإناء الحاوي على الطعام في إناء آخر به ماء بارد، وبهذه الطريقة لن يصل الحرق إلى باقي الأجزاء السليمة، ثم ارفعي محتويات القدر إلى قدر آخر مع ترك مايعتبر محترقا، وأكملي الطهي في الإناء النظيف.

· لسلق البيض البارد جدا شكي طرف البيضة بخفة بالإبرة لكي لاتصاب بشرخ أثناء السلق.

· تستعمل النخالة في تنظيف الفرو البني والأسود وذلك بأن تسخن قليلا على نار هادئة ليسهل امتصاصها للمواد الدهنية ثم ندلكها بالفرو حسب اتجاه وبره، وتترك فوقه مدة من الزمن ثم ينفض، وتعاد هذه العملية كلما اتسخت النخالة.

· يمكنك الاستفادة من قطع القماش والصوف أو البطانية القديمة لوضعها بين الصحون الصيني للمحافظة عليها من الكسر أو الصواني الكبيرة لمنع الخدوش.

· للتقليل من الدموع التي تذرفيها عند قص وفرم البصل قومي بتقشيره وقصه في الماء لأن البصل تتطاير منه غازات تتحد مع الرطوبة الموجودة في الهواء مما يسبب دمع العين

· للتقليل من ملوحة الطعام نضع قطعة من السكر فيه ونرفعها بعد قليل، وبذا تكون قد امتصت قليلا من ملح الطعام. ويمكن إضافة حبة بطاطس للطعام المالح للتقليل من ملحه.

· لتثبيت مسمار بدقة في الجدار، ولضمان عدم خلخلته اغمسيه قبل الدق في محلول النشادر.

· عدما تلاحظين أن أنه قد مضى وقت طويل على اللحم وهو يغلي ولم ينضج أضيفي ملعقة صغيرة من السكر فيسهل نضجه.

· لكي تحافظي على البطاطس المسلوقة والمقشرة من السواد ضعيها في إناء من الصاج وصبي فوقها ماء مملحا ( بمقدار ربع لتر ماء + خمس ملاعق متوسطة ملح ) .
· يمكنك تجفيف ورق الشاي للاستفادة منه في تنظيف السجاد بعد تبليله بالماء .. رشيه فوق السجادة واكنسي في اتجاه الوبر وبذلك تتم إزالة الأتربة العالقة بالسجادة.
· لتنظيف إبريق الشاي من الداخل وإزالة السواد منه من كثرة الاستعمال ضعي ملعقة من كربونات صودا الغسيل أو حفنة من الصابون المبشور مع كمية من الماء وضعيه على النار واتركيه يغلي إلى أن يزول السواد.
· إذا أغلقت إحدى المغاسل ضعي كمية كبيرة من صودا الغسيل في كمية من الماء واتركيها تغلي على النار ثم صبيها في المغسلة فيسهل جريان الماء. كرري العملية عدة مرات فإذا لم تفد ضعي كمية من الملح في المغسلة وصبي فوقها ماء مغلي فيسهل جريان الماء فيها.

· لا تتركي السمن - نباتيا أو حيوانيا - معرضا للهواء لأن ذلك يسبب تأكسده وفساده لذلك يجب وضعه في أوانٍ زجاجية محكمة الإغلاق.

· يمكنك التخلص من الرطوبة التي تصل إلى الملح الموجود في الممالح وذلك بمزج الملح بقليل من الرز.

· لا يجوز أبدا استخدام السمن بنوعيه النباتي والحيواني والزيوت بأنواعها مرتين في القلي وطهي الطعام لأن المواد الدهنية تتحلل، وتصدر منها أحماض ضارة قد تسبب السرطان.. ولايجوز إضافة الزيت القديم الذي استخدم في القلي للجديد .
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rose
مـشـرفـة قـســـم
مـشـرفـة قـســـم
rose


عدد المساهمات : 2342
تاريخ التسجيل : 08/04/2010

نصائح مطبخية Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح مطبخية   نصائح مطبخية Icon_minitimeالخميس 22 أبريل 2010, 10:40 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




عند تحضير أو طهو الأرز بالمرقة، يفضل عدم نقعه. بل غسله فقط بالماء البارد مما يضفي مذاقاً كاملاً من المرقة المستعملة



ü إن إضافة قطعة كيوي مقشرة ومقطعة إلى اللحم المنقوع أو الدجاج أو الحبّار يجعل اللحم أطرى وألذ.




ü لا تستخدمي أكثر من 3 أنواع من الأعشاب والبهارات في الطبق الواحد، إلا إذا حددت الوصفة غير ذلك.



ü لتحضير مشهيات أو مقبلات لذيذة وبسرعة، احشي حبات الطماطم الحمراء ببعض الثوم المشوي وجبنة الكريمة وعصير الليمون والملح والفلفل.



ü استخدمي عصير الليمون والثوم والأعشاب والبهارات لتعزيز نكهة الخضروات بدلاً من الصلصات الغنية بالكريمة والزبدة والجبنة.



ü استخدمي عصير الليمون والثوم والأعشاب والبهارات لتعزيز نكهة الخضروات بدلاً من الصلصات الغنية بالكريمة والزبدة والجبنة.



ü أضيفي الثوم المشوي إلى سطح البيتزا لمزيد من النكهة المميزة.



ü يضاف بعض الثوم المشوي إلى قليل من زيت الزيتون والخل البلسمي لتحضير زيت تغميس لذيذ.



ü يقلى الفلفل المجفف الكامل مع البصل وأوراق الكاري ويضاف فوراً إلى أطباق اللحم والخضروات لمزيد من النكهة والرائحة الفاتحة للشهية.



ü يقطع الثوم والفلفل والطماطم المجففة إلى شرائح رفيعة، وتنقع في زيت الزيتون داخل وعاء محكم الإغلاق وتحفظ في الثلاجة (الفريزر). تضاف ملعقة من الخليط إلى اليخنات والمعجنات لتعزيز النكهة.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rose
مـشـرفـة قـســـم
مـشـرفـة قـســـم
rose


عدد المساهمات : 2342
تاريخ التسجيل : 08/04/2010

نصائح مطبخية Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح مطبخية   نصائح مطبخية Icon_minitimeالخميس 22 أبريل 2010, 10:40 am

عند تحضير ورق العنب المحشي باستخدام ورق عنب طازج، قومي بسلقها في الماء المالح لمدة دقيقتين إن كانت قاسية. وإن كانت طرية، انقعيها في الماء الساخن لمدة 10 دقائق.



ü إن زيت الزيتون جيد للطهي ويضفي على الأطباق نكهةً وطعماً رائعين. أما زيت الزيتون الأفضل للطهي فهو الزيت الغير مكرّر أو " المعصور بارداً" إذ يعطي المذاق الأطيب للطهي وبحرارة بين 150-165 حرارة مئوية.




ü اختاري حبات الباذنجان ذات السيقان النامية بشكل مائل وليس أفقياً، لأن الأخيرة هي ذَكر الفواكه وطعمها مرّ.




ü إذا اختلط البيض المسلوق بقشره مع البيض الطازج ولم تعرفي الطازج من المسلوق، قومي بتدوير كل بيضة على رأسها فوق أحد الأسطح. فالبيض المسلوق سيدور بسهولة، بينما سيهتزّ البيض الطازج بسبب السائل داخله.




ü لدى الهليون غشاء خارجي يمكن نزعه بأداة قَشر الخضار قبل الطهي. تأكدي من إزالة أطراف السيقان الصلبة قبل الطهي.


ü عند شراء الهليون، تأكدي من أنها سيقانه قاسية ونظيفة مع رأس مغلق. اختاري سماكة السيقان حسب الرغبة، فتلك النحيفة تمتاز بطعم عشبي يانع، أما السمكية فهي غضّة وكثيرة السوائل.




ü عند شرائك الفحم عليك مراعاة اختيار الفحم العادي، لا المزود بإضافات لتسريع اشتعاله، فهذا النوع لا يحترق بنظافة أو تجانس. كما عليك عدم اختيار الفحم المصنوع بكبس نشارة الخشب على شكل مربعات صغيرة.




ü قبل قيامك بطهي الخضروات على النار مباشرة، عليك نقعها في الماء البارد لنصف ساعة تفادياً لجفافها أثناء الطهي. وإذا كانت الخضروات ذات قشرة سميكة، فعليك قطع أطرافها للسماح للماء بالنفاذ.




ü يسهل برش وتفتيت وتقطيع الجبنة عندما تكون مبردة. إذا أردت جعلها بوريه أو دهنها، دعيها خارج البراد لتكتسب حرارة الغرفة.




ü قطعي الطماطم المعلبة بسرعة داخل العلبة - بعد فتحها - بواسطة مقص المطبخ.




ü لتفادي مشاكل تنظيف الكوب بعد عملية قياس العسل، ادهني أو رشي بعض الزيت في الكوب، وبعدها سينزلق العسل منه بسهولة.




ü لجعل رش الطحين في وعاء الطهي عملية بسيطة، ضعي بعض الطحين في مرشة ملح واحفظيها في البراد.




ü لطحن المكسرات بسرعة وسهولة وبدون أي فوضى، ضعيها في كيس بلاستيكي محكم الإغلاق واطحنيها بالمرقاق.




ü لتقطيع صدور الدجاج إلى شرائح رفيعة جداً (للتحمير) ، يثلج الدجاج لمدة ساعة على الأقل قبل التقطيع.




ü تضاف بضع حبات من الأرز إلى المملحة لمنع تكتل الملح داخلها.




ü عند غسل الكوسا، تنظف بمنشفة تحت ماء جارٍ للتخلص من الأوساخ.




ü عند استخدام الروبيان والأطعمة البحرية، تعاملي معها بعناية لأن الرأس يحتوي أعضاء هضمية قد تتفتت بسرعة وتؤثر على بقية اللحم.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
rose
مـشـرفـة قـســـم
مـشـرفـة قـســـم
rose


عدد المساهمات : 2342
تاريخ التسجيل : 08/04/2010

نصائح مطبخية Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح مطبخية   نصائح مطبخية Icon_minitimeالخميس 22 أبريل 2010, 10:41 am

إذا كنت ستستخدمين نفس المرق الذي نقع فيه اللحم لتحضير صلصة الوصفة، فعليك أولاً غليه لبضع دقائق للتخلص من أي بكتيريا.




ü عند شرائك خضاراً مثلجة، اختاري تلك التي تتحرك بحرية داخل العبوة. إذا كانت مثلجة وملتصقة ببعضها، فهذا يعني أنه سبق تذويب الثلج عنها وتثليجها مرة أخرى.




ü لا ينصح بنقع حبات البطاطا في الماء البارد لفترات طويلة لأن ذك قد يؤدي لفقدانها بعض الفيتامينات.





ü البطاطا المقشورة تصبح سوداء اللون إذا لم تطهيها مباشرة. للإبقاء على لونها الأبيض، اخلطيها بقليل من عصير الليمون.




ü لحفظ زيت القلي حتى 6 أشهر، يبرّد الزيت ويصفى من خلال مرشح قهوة ورقي فوق قمع. يسكب الزيت في وعاء ويحكم إغلاق الغطاء ويحفظ في الثلاجة )الفريزر).





ü يحفظ زيت الزيتون بعيداً عن ضوء الشمس في وعاء غير شفاف، لحفظ العناصر الغذائية بشكل أفضل.





- لدهن قوالب الكيك . ضعي يدك في كيس ساندويتش وخذي بواسطته السمنة
وادهني القالب ثم باليد الاخرى اسحبي الطرف الاعلى الىالاسفل جاعلة وجه
الكيس الدهني يدخل الى الداخل حتى تخلعي الكيس وترميه وتبقى يدك نظيفة.





لتنظيف المايكروويف ضعي ماء في اناء عميق للمايكروويف وضعيه في الداخل وشغلي على العالي لمدة 5-7 دقائق ثم مباشرة امسحي الجدران
الداخلية بقطعة قماش رطبة.





لا داعي لتقشير الطماطم قبل تثليجها . اغسلي الطماطم وجمديها كاملة وعند
الاستعمال خذي الطماطم وضعيها تحت الماء الجاري فتزال القشرة بسرعة.





استخدمي عصير الليمون والثوم والأعشاب والبهارات لتعزيز نكهة الخضروات
بدلاً من الصلصات الغنية بالكريمة والزبدة والجبنة.





يسهل برش وتفتيت وتقطيع الجبنة عندما تكون مبردة. إذا أردت جعلها بوريه
أو دهنها، دعيها خارج البراد لتكتسب حرارة الغرفة.





إذا رغبت بإزالة الدهن من الشوربة أو اليخنة بدون انتظارها حتى تجمد،
مرري قطعة من الخبز على سطح المرق لتقوم بامتصاص الدهن.






تزال رائحة الطبخ عن اليدين بفركهما بالخل .





تزال رائحة البصل عن اليدين بفركهما بورق البقدونس .





تزال رائحةالثوم عن اليدين بفركهما بتفل القهوة .






تزال رائحةالسمك عن اليدين بفركهما بالليمون .





لانرمي قشر البيض بعد الاستخدام ولكن استخدمه بعد طحنه كنوع من السماد
فى احواض الزرع للنباتات المنزلية ، وكذلك ضمن وجبة عصافير وطيور الزينة
الى تربى فى المنزل .





لتنظيف الخلاط من البيض والحليب أو أى مواد دهنية ، يمكن بوضع كمية من
الملح وقشر الليمون مع كوب ماء ساخن فى الخلاط وتشغيله لعدة ثواني وبعد
ذلك يمكن غسله بسهوله .





عند وجود كمية كبيرة من الجبنة البيضاء وحوفا من تلفها و عـدم جفافها ،
يتم غلى قليلا من الماء وتركه حتى يبرد ويضاف اليه قليلا من الخل والزيت
وتوضع بالثلاجة.





افضل طريقة لنزع قشر الثوم هى وضع الثوم المراد تقشيره فى ماء بارد
قبل التقشير .





احرصي على تغيير ليفة غسل الأواني من آن لآخر .لأن البكتيريا سريعاً
ماتتراكم بين خيوطها عند استعماله لفترة طويلة .







زيادة التوابل في الطعام

في حالة زيادة كمية التوابل في الطعام يمكنكِ إضافة بعض من اللبن الزبادي
فهو يساعد على إضعاف حدة طعم التوابل





طريقة سلق البيض المشروخ

يمكنكِ تغليفه في ورق الألمنيوم "قصدير " ثم إسقاطه في الماء المغلي .أما إذا
كان البيض سليم من الشروخ فيوضع في ماء فاتر عند سلقه حتى لا يتكسر .





إذا بدأ الطعام بالأحتراق

فغيري القدر مباشرة واتركي الأكل الموجود في اسفل القدر ثم ضعي عليه
شريحة كاملة من الخبز العربي فهي تمتص الطعم والرائحة..






لمعلوماتك :-


تنظيف الألواح المستخدمه لتقطيع الطعام :

يجب الحرص على تنظيفها بالماء الساخن والصابون ثم تطهيرها بالسؤال
المطهره أمر ضروري . كما يجب ان لا تستخدم هذه اللواح في تقطيع أطعمة
آخرى بعد استخدامها في تقطيع اللحم والسمك والدجاج . .



للتخلص من الملح الزائد في الطعام :

إذا كان الطعام مالح وهو مازال على النار فيمكنك تقشير بصله أو بطاطسه
وتقطيعها مكعبات كبيره وغرسها في القدر وعند التقديم تزال فهما يمتصان الملح الزائد.



لتحصلي على أكبر قدر من عصير الليمون .:

ضعيه في ماء دافىء قبل استعماله بفترة بسيطة ثم اضغطي عليه بيدك على
سطح قاس ثم اعصريه



الدرجة المناسبة للثلاجة :

يجب ان تكون درجة حرارة الثلاجة 5 درجات مئويه فهي الدرجه المناسبه التي
تمنع نمو الكثير من الميكروبات وتكاثرها .




الطريقة المثلى لغسل الصحون :

هي ان تترك لتجف بالهواء بعد غسلها ومن الخطاء تركها منقوعة بالماء داخل
المغسلة ثم غسلها بالماء نفسه أو تجفيفها بالمنشفة.




ملح الطعام يساعد على :

* إزالة العجينة الملتصقة في المكان الذي فردتيها فيه , فما عليكِ إلا برش قليل
من الملح عليها فإنه يساعد على إزالتها بسرعة .

* الملح يزيل رائحة الثوم والبصل من اليدين .




لاطفاء الزيت المشتعل:

إذا تعرض الزيت للاشتعال تغطى المقلاة كلياً بغطاء أو منشفة حتى تمنع دخول
الهواء , أو ينثر عليه ملح فينطفي بإذن الله




حتى لا تدمع عيناك :

ضعي البصل في قدر فيه ماء قبل تنظيفه لمدة نصف ساعة حتى لاتدمع عيناك
عند تقطيعه أو ضعيه في الفريزر لمدة نصف ساعة





نصآئح للتخلص من رآئحة اللحم المفروم في المفرمة:


عندما تفرمي لحمة في المفرمة رائحة اللحمة تبقى موجودة فيها ومهما تحاولي تغسليها بمساحيق رائحتها جميلة إلا إن رائحة اللحمة بتفضل موجودة برضه،نفس الموضوع ده بيتكرر لما تيجي تطحني بهارات
ريحة البهارات برضه بتلزق هي كمان،
وعلشان تتخلصي من المشكلة دي نهائي يبقى هاتي عيش محمص واطحنية في المطحنة أو المفرمة وبعد كده اغسليها بنفسك
وأوعدك إنك مش هتلاقي أي آثار لرائحة الحاجة اللي اتطحنت لأن العيش هيمتص أي رائحة.




طريقة حفظ الشآي:

يُنصح بحفظ الشاي في أواني مظلمة من المعدن أو البورسالين لان الضوء يفسده كما ينبغي أن يحفظ في مكان جاف،
هذا وللشاي فوائد كثيرة تتحقق عند الاعتدال في تناوله
وخير الأمور الوسط كما يقولون
أما الإفراط في تناوله فيؤدي إلى إرهاق الأعصاب وتوترها كما يمنع امتصاص الحديد.








ودي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دودي المدني
المدير الخارجي
المدير الخارجي
دودي المدني


ذكر الميزان عدد المساهمات : 260
تاريخ التسجيل : 10/04/2010
العمر : 39

نصائح مطبخية Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح مطبخية   نصائح مطبخية Icon_minitimeالثلاثاء 27 أبريل 2010, 10:42 am

هجرب كده واشوف وعلي رأي ابله نظيفة

والقطنة ما بتكدبش
تسلم ايدك يا مدام روز علي المجهود الاكثر من رائع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
red rose
عضو جديد
عضو جديد



الجنسية : فلسطينية
انثى العذراء عدد المساهمات : 17
تاريخ التسجيل : 21/07/2011
العمر : 34

نصائح مطبخية Empty
مُساهمةموضوع: رد: نصائح مطبخية   نصائح مطبخية Icon_minitimeالثلاثاء 16 أغسطس 2011, 2:33 am

thank you madam its very usefull
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
نصائح مطبخية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» نصائح مطبخية بالصور
» نصائح للمسلمات
» نصائح رومنسية من النساء للرجال
» حروف اسمك تهديكم نصائح

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
مـنـتـديـات زهـــور مـصــر  :: زهور البيت المصري السعيد :: التدبير المنزلي-
انتقل الى: