| العزومة رقم 1 | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
rose مـشـرفـة قـســـم
عدد المساهمات : 2342 تاريخ التسجيل : 08/04/2010
| موضوع: العزومة رقم 1 الأحد 02 مايو 2010, 3:15 pm | |
| العزومة رقم 1 السلام عليكم روحمة الله وبركاته انا بقى هظبط عزومتى زى ماهقولك اول حاجه مثلا هعزمهم قبلها بااسبوع اولا طبعا هنضف الشقه جاااااااامد ثانيا بقى هرتب نفسى كويس جدا من ناحية انى هشوف هعمل اكل ايه وهحاول اعمل اكل بطرق مختلفه وشيك يعنى مثلا لو هعمل محشى هلفو صغنون علشان يكون ع قد الشوكه وهعمل فراخ مشويه ومكرونه بالبشاميل ورقاق وطبعا انواع المحاشى من فلفل وكرنب وبتنجان وكوسا وورق عنب وهعمل كفته بانيه وصفتها انى هجيب لحمه مفرومه وبصل مفروم وطماطم متقطعه وملح وفلفل وبعدين اقلبهم ع بعض واعملهم صوابع واحطهم فى البيض وبعدين البقسماط وبعدين اقليهم واجيب طبق صينى كبير واقطع فيه خضرا واروح رصه عليها الكفته بطريقه دائريه واحطها فى نص السفرا هتدى شكل راااااااااائع وهعمل مثلا لسان عصفور واحطه فى اطباق صغيره ع السفرا تدى شكل كويس وفى نفس الوقت تفتح النفس بعد كدا بقى هحضر احلى طقم عندى البسو يعنى مثلا جيبه وبدى او بجامه كويسه شيك وبعدين بقى هيجو هدخلهم يعدو فى الصالون واروح داخله جايبه ليهم كاسات بيبسى واقدمها ومعاها اطباق صينى كل طبق محطوط فيه بسيمه وحتت جاتوه ولما ياكلو يعدو شويه وبعدين هاقوم اجيب اطباق جلى بالموز بيكون حلو اوى وبيكون شيك وياكلوها وبعدها عصير مانجه وبعد كدا اروح قايله ليهم السفرا جاهزه طبعا بقى اروح فرشه مفرش جديد للسفرا واروح حطه الاطباق كلها صينى علشان تدى شكل شيك والمعالق والشوك مدهبه اروح حطه اطباق محشى بكل انواعه بطريقه شيك وارصه فى الاطباق ع اشكال دائريه علشان تبقى من بعيد شكلها حلو واروح حطه الفراخ فى نص السفر والكفته جنبها واحط اطباق مكرونه بالبشاميل واطباق رقاق وبعدين اروح حطه مابين كل طبق محشى احط طبق لسان عصفور واروح جايبه زوهرية ورد شيك كدا واروح حطاها ع السفرا علشان تدى منظر كويس ووتفتح النفس واروح جايبه شفشق ازاز واحط فيه تلج وميه ساقعه واحط قدام كل فرد كباية ميه علشان لما حد يعوز يشرب وبعدين لما يخلصو اكل اروح قافله الستاره ع السفرا لحد لما يبقو يمشو واروح شايله الاطباق علشان معملش ارتباك فى البيت وهما موجودين واروح وخداهم ع الصالون واروح جايبه ليهم اطباق مهلبيه ومعاها كاسات حاجه ساقعه وطبعا لو فى اطفال هجبلهم حاجات حلوه شبسيات وحاجات من دى وبعد كدا نتفرج ع التليفزيون سوا وطبعا هزار وكدا ولحد لما يبقو هما يطلبو يمشو دى افكارى اتمنى انها تنال اعجابك | |
|
| |
rose مـشـرفـة قـســـم
عدد المساهمات : 2342 تاريخ التسجيل : 08/04/2010
| موضوع: رد: العزومة رقم 1 الأحد 02 مايو 2010, 3:17 pm | |
| | |
|
| |
rose مـشـرفـة قـســـم
عدد المساهمات : 2342 تاريخ التسجيل : 08/04/2010
| موضوع: رد: العزومة رقم 1 الأحد 02 مايو 2010, 3:17 pm | |
| | |
|
| |
rose مـشـرفـة قـســـم
عدد المساهمات : 2342 تاريخ التسجيل : 08/04/2010
| موضوع: رد: العزومة رقم 1 الأحد 02 مايو 2010, 3:18 pm | |
| العزومة رقم 2السلام عليكمالنهارده عندي عزومه حلوة بس الجديد انها لاول يوم من ايام عيد الفطر[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]العزومه دي لعائله تتكون من 7 افراد غيري انا وزوجي وابني لازم طبعا الاول نخلص النيه لله ونتذكر حرص الرسول عليه الصلاة والسلام علي اكرام الضيف [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وطبعا ده محتاج .. 1- اننا ناخد قسط كافي من الراحه والنوم في اليوم الي قبل العزومه علي طول 2- نكون مجهزين كل حاجه قبلها بفتره ونستخدم اساليب النص تجهيز للبصل والتوم عشان مايلصقش فينا الروايح دي وعشان ماناخدش وقت طويل ونترك الضيوف 3-لازم نهتم باللبس الي هنقابل بيهم الضيوف لازم يكون مريح وفي نفس الوقت رسمي بعض الشئ عشان ندي احساس للضيف انه في بيته [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]السبع افراد مثلا هم :-1- 2 سيدات فوق ال 60 سنه2- 1 رجل فوق ال 60 سنه3 -2 سيدات 25 سنه4- 2 رجال 30 سنه طبعا هنا ملاحظين ان في تلات اشخاص يعني نصف المدعويين كبار السن لازم نهتم بيهم وبراحتهم نحضر بوفات للارض تكون تحت كراسيهم يركنوا عليهم رجليهم ونحافظ علي مواعيد الادويه وان التليفزيون او الكاست مايكونش عالي واننا نديهم فرصه في الحديث لو صوتهم منخفض واننا نهتم بيهم شويتين يعني المناديل والمياه تكون قريبه منهم نسالهم علي راحتهم دايما ليهم اهتمام خاص شويه طبعا الحبايب بيجوا علي بليل اخر يوم رمضان يعني لازم اكون مجهزة لبس نضيف للبيت ليهم طبعا وبمقاسهم عشان يكونوا مستريحين وهم قاعدين وطبعا البيت لازم يكون فل ولازم نحافظ علي جمال رائحه البيت باستمرار يعني عشان في ناس عندها حساسيه من رائحه المعطر ممكن نحط بخور رائحته هاديه جدا باستمرار وياريت تجيب معطرات طبيعيه للفرش وعفش البيت ده غير اننا نحافظ علي رائحتنا احنا شخصيااااااا من ريحه الاكل والطبيخ طبعا ماتنسيش النقطه دي العزومه دي لازم اجهزها من اسبوع يعني قبل رمضان مايخلص باسبوع تنضيف وتلميع قبل اخر يوم في رمضان عشان الي جاي يلاقي البيت بيلمعانا من عاداتي وتقاليد انا وامي اننا بنعمل الكحك والبسكوت بتاع العيد في البيتودول دخلهم بالعزومه انهم اول حاجه بتتقدم بعد صلاه العيد مباشره بعمل شاي بلبن و طبق كحك بالسكر وطبق بسكويت جوز الهند
بقدر الامكان يكون المكان مريح يعني نجهز زجاجات المياه الساقعه والاكواب في كذا مكان في كذا ترابيزة ركنه وعلب مناديل قريبه
تزين ترابيزة الاساسيه للانتريه مثلا الي هيكون عليها وجبه الفطار دي زي ماتفقنا ويكون المفرش اهم حاجه انه نضيف ومش من النوع الي بيشبك فيه الحاجات عشان مانتعرضش ان السوائل دي تقع من فوقه ونحط طبق سرفيس وزينه بالورق الكوريشه الملون ونضع فيه الكحك والبسكويت وبالورد وممكن نضع بعض الشموع مع التزين وبيكون توقيت الوجبه دي بعد الرجوع من صلاه العيد مباشره
الطريقه للكحك[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]1000جم دقيق ابيض منخول 400جم سمن البلدى 50حم من السكر الناعم للعجين ماء دافىء للعجين ملعقة من حبوب السمسم ملعقة من الخميرة الجافة 250جم ملبن للحشو ويمكن استبداله بالمكسرات المختلفة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]يوضع الخمير فى نصف كوب ماء فاتر مع ملقعة سكر وتقلب حتى تنشط يوضع الدقيق + السكر+السمسم ويقلب يوضع السمن فى وعاء ويرفع على النار حتى يسخن السمن وبعد يضاف الى خليط الدقيق ويقلب جيدا وبعد يضاف خليط الخميرة ويتم العجن بالماءحتى يصير عجين لين متماسك ويمكن اضافة ماء اخر وياخذ من العجين قطعة مثل حجم البيضة وتفرد بين الكفين ويوضع فى الوسط قطعة من الملبن ويطوى بين اليد ويضع فى قوالب خاص لنقش الرسمات على الكعك بعد دهنها بالدقيق ويضع واحدات الكعك فى صينية يتم الطهى فى فرن عالى الحرارة اى 200درجة تقريبا حتى تحمر الوجة يترك ليبرد ويقدم مرشوش بالسكر ************************** طريقه بسكويت جوز الهند [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ربع كيلو دقيقثمن كيلوا زبده او سمنهتمن كيلوا سكر ناعمقليل من الفانيلياملعقه شاي بيكنج بودرصفار 2 بيضه او بيضه كامله2 ملعقه كبيره جوز هند مبشور[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] - نخلط المقادير ما عدا جوز الهند-نفرد العجينه بسمك نصف سم و تقطع اشكالا حسب الرغبه-يدهن الوجه ببياض البيض و يرش جوز الهند-يخبز في فرن حار نوعا من 15 الي 20 دقيقه[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]بعد كده-------------- لازم نكون مجهزين نوعين او تلاته من العصائر الفريش الي تناسب كل الازواق بنقدمها من بعد فتره من الفطار طبعا بعد كده طبعاهنريح شويه نقعد نتكلم عن الاخبار والذكريات القديمه ايام رمضان والعيد والعديه وووووووو.......وتتخللها المشروبات البارده زي ماقلنا عصاير الفريش وانا مش مع موضوع الكاسات بصراحه الي رقبتها طويله دي شيك ماشي لكن ممكن تعمل مشاكل الكوبايات الطويله الحلوة دي او كاسات رقبتها قصيره تؤدي الغرض وتقلل المشاكل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|
| |
rose مـشـرفـة قـســـم
عدد المساهمات : 2342 تاريخ التسجيل : 08/04/2010
| موضوع: رد: العزومة رقم 1 الأحد 02 مايو 2010, 3:19 pm | |
| بأه نكسر العاده الي هي المحمر والمشمر ونعمل حاجه خفيفه عشان المعده ماتتخضش وتيجي لها تلبك معوي اختكم هتعمل ايه..........سمك.......... انا جايبه طبعا السمك من يومين كده ومنضفاه وهو كالاتي سمك جمبري هنعمله مسلوق بس بطريقتي وسمك مشوي وصنيه صياديه انا بحب الماكريل والله في ناس مابتطقوش بس انا بعتبره من اخف الاسماك وسمك مقلي ونعمل حساب الناس الي مش بتحب السمك الي بشوكه وعمل سمك فيليه و نقول فليه بلطي
ورز سمك رز صياديهوالمقبلات سلطه خضرا وطحينه وبابا غنووووووج ********** [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] طبعا هنحط في اعتبارنا ان الكميات تكون مش اكبر من اللازم لان السمك لازم يتاكل كله سخن حلاوته في كده [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] *********** صنيه سمك الجمبري المقادبر1.5 كيلو جمبرى حجم وسط بصلة كبيرة وخمس فصوص ثوم و2طماطم كبيرة وفلفل الوان والتوابل ملح وفلفل وجنزبيل وكمون الطريقة سهلة جدا نقطع كل الخضروات ونضعهم على الجمبرى ومعاهم التوابل ونسيبهم على النار حتى النضج اذا احتاج ماء لاكتمال النضج نذود حتى ينضج وبالهنا والشفاء [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]طريقه عمل المشوي برده 1.5 كيلو اي نوع محبب وننضفه ونملحه ونغسله بعد كده ونحطه في الرده وعلي صاجه مخصوص ونار متوسطه علي الجانبين حتي يغمق لونه وينضج وبعد كده نكون محضرين الصوص الي بنحطه فيه اول ما بيطلع من الشوي والصوص ده ماء ولمون وكمون وثوم وملح ومغلي مع بعض ونضع سمكه سمكه بعد الشوي ونخرجها في طبق قبل نقلها لطبق التقديم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]بعد كده صياديه الماكريل بنجيب الماكريل وننضفه ونقطعه بالنصف ونحضر صنيه ونضع فيها طماطم مقطعه وجزر وكمون وفلفل اخضر وتوم وزيت ونضع الماكريل مفتوح وجلده لاعلي ونتركه في الفرن للنضج حاجات كلها بسيطه وسريعه وفي نفس الوقت طعمه وخفيفه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]بعد كده المقليات طبعا معروفه بنعمل خلطه التوم والكمون والملح ونتبل بها السمك ونتركه فتره ونحطه في دقيق ونقليه ناخد جزء من الخلطه السابقه التوم والكمون والملح المدقوق عشان نعمل بيهم سلطه الطحينه وبابا غنوج [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]الارز الصياديه ده بأه بنجيب البصل المفروم ونحمره علي الزيت حتي يصبح لونه بني بس مش محروق يعني مش تقليه كشري ونضع عليه كوب ماء ونسيبه يغلي شويه لغايه مالون الماء يكون غامق ونضع الارز والملح [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|
| |
rose مـشـرفـة قـســـم
عدد المساهمات : 2342 تاريخ التسجيل : 08/04/2010
| موضوع: رد: العزومة رقم 1 الأحد 02 مايو 2010, 3:19 pm | |
| من الجميل ان العزومه لو للاقارب مش هيكون في مشاكل كبيره في التجهيز هيكون كفايه اننا نحط مفرش نضيق ومكوي حلو وعليه زهريه عرضيه مش طوليه سواء ورد مجفف او طبيعي لكن صغيره بحجم مناسب
وبعد كده نهتم بفوط السفره وممكن نستخدم الفوط الورقيه او قماش بما انها عزومه عائليه لان العزائم الرسميه ليها طابع خاص ودي اشكال لتطبيقه لطيفه لفوط السفره [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]دي صورة للسكينه والشوكه الخاصه بالسمك [size=12] شوكة وسكينة السمك : ( لاحظى شكل اسنان الشوكة المميز وايضا شكل السكينة الغريب عن باقى الاشكال
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
عرض يوضح شكل ما سبق على المائدة : [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[/size] طبعا نهتم يكون في ترابيزة اضافيه صغيره بجانب سيده المنزل لمساعده الترابيزة الاساسيه وممكن الاستعانه بالبوفيه في حجرة السفرة في الغرض ده لان احيانا كثير بتكون السفره مقاسها غير مناسب او صغير
الاطباق الرئيسيه توضع في المنتصف وتوضع منها اجزاء واجزاء علي الترابيزة الاضافيه للامداد والسلطات بيضع من كل نوع طبقين في كلتا الناحيتين من السفره وامام كل ضيف كوب ماء و وباقي الماء علي الترابيزة الاضافيه وطبقين الكبير تحت والصغير فوق وهم لغرف الارز والسمك في الطبق الاخر
وماننساش ان ده سمك له في المناسبات الرسميه شوكه وسكين مخصوص وللعائليه ممكن نستخدم او لا حسب وماننساش العيش طبعا حتي لو فيه ارز ولو برده الامر ما يسلمش ماننساش ان يكون في استبن للادوات المنزليه كمان الشوك والسكاكين والمعالق [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ده رسم توضيحي لاماكن الادوات بالشكل الرسمي وده قابل للاستخدام او لا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] وده للعزومات العائليه
اهم حاجه اننا يكون موجود مناديل بالقرب من الضيف والماء في متناول يده وطبعا تكون فيه اطقم للغرف مناسبه يعني مساكه او شوكه كبيره للغرف وكذا نوع منها عشان يكون في كذا سبيل لكذا فرد للاستعمال وده الشكل المفترض للسفره بعد التجهيز [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وعلي سيده المنزل مراقبه الضيوف بشكل غير ملحوظ افرض ان الضيف محتاج مساعده او محتاج تاني عايز ياكل نفسه مفتوحه او الصنف الي امامه مش ميال له مش عجبه اوي يعني ذكاء ستات بأه
بس طبعا الست ماتقومش من السفره هي واهل بيتها الا بعد ما يكون الضيوف خلصوا ويكون الحمام نضيف ومجهز بالفوط المناسبه النضيفه و الصابون السايل يستحسن في اكله زي دي عشان السمك والاكل ممكن يكون بالايد يعني بعد الاكل وغسيل الايدي طبعا هيكون فيه فتره صغيره كده من الوقت قبل ما نعزم بالحلو لو كان فتره صلاة يقوم الضيوف للصلاه اكون انا بدأت اجهز الحلو للتقديم الحلو الي انا مجهزاه ومناسب لاكله السمك اكيد حاجه مرطبه سلطه فواكه مثلجه او طبق فواكه مقدم فيه الفواكه المرطبه الشمام والبرتقال والكانتالوب والبطيخ ان وجد او سلطه فواكه مثلجه [size=21][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[/size] | |
|
| |
rose مـشـرفـة قـســـم
عدد المساهمات : 2342 تاريخ التسجيل : 08/04/2010
| موضوع: رد: العزومة رقم 1 الأحد 02 مايو 2010, 3:20 pm | |
| والطريقه المثاليه لتقديم الفاكهه بدون عناء عمل سلطه الفواكه لانها مقطعه جاهزة ومش هتحتاج اي مساعده من الخارج بنقطع الفاكهه في وعاء كبير ونقدم جانبه اطباق بولات صغيره وشوك صغيره بالاضافه لملعقه او شوكه التقديم وهي طريقه مثاليه بعيد عن العناء وممكن تقديمها في الانتريه بعد الراحه كترطيب بعد اكله السمك [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وممكن تقديم بجانبه طبق شيكولاته و كميات من زجاجات الماء
وتاتي بعدها بفتره الشاي و ممكن اضافه النعناع ليه كمان لاعطاء الانتعاش [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وبكده يبأه تمينا العزومه علي خير
| |
|
| |
rose مـشـرفـة قـســـم
عدد المساهمات : 2342 تاريخ التسجيل : 08/04/2010
| موضوع: رد: العزومة رقم 1 الأحد 02 مايو 2010, 3:21 pm | |
| بعض العوامل المساعده لنجاح العزائم
| |
|
| |
rose مـشـرفـة قـســـم
عدد المساهمات : 2342 تاريخ التسجيل : 08/04/2010
| موضوع: رد: العزومة رقم 1 الأحد 02 مايو 2010, 3:23 pm | |
| يشير خبراء الإتيكيت إلى أن الحالة النفسية التي تبدو عليها ربة البيت أمام الضيوف من أهم عوامل نجاح دعوتها، وأن الابتسامة الصريحة النابعة من القلب هي أجمل تحية، كما أن اعتدال المزاج وروح المرح من شأنهما أن يعوضا أي ثغرة ترجع إلى النسيان، وحتى يتحقق لك ذلك هناك بعض الارشادات المهمة التي تساعدك على أن تكوني على سجيتك، مضيفة جذابة تسبقها ابتسامتها وعبارات المجاملة والترحيب الرقيق:- كوني دائماً موجودة أي لا تظلي في المطبخ بينما يتناول الضيوف المرطبات التي تسبق تناول الطعام. - لا تنهضي عن المائدة بمجرد الانتهاء من آخر لقمة بحجة ترتيب الأمور في المطبخ، لأنه ليس لديك شغالة. - إذا كنت تخشين نسيان شيء ما فسجلي كل ما تريدين عمله وابدئي بكتابة قائمة الطعام. - اعرفي عدد الأطباق والملاعق والشوك التي يجب إعدادها، وضعي كل ذلك فوق منضدة متحركة إلى جانبك، إن هذه المنضدة المتحركة هي سلاح ربة البيت الأساسي وذراعها الأيمن الذي يجعلها تعد العشاء أو الغداء وهي جالسة في مكانها.- رتبي كل ما قد تحتاجين إليه على المنضدة المتحركة، فإذا نقصت، ملعقة مثلاً، فستضطرين إلى النهوض من مكانك. - حاولي ألا تزحمي نفسك أيضاً بتحمل كل الأعباء، أعهدي ببعضها إلى أفراد الأسرة أو زوجك أو إلى صديقة حميمة، وهذه المهام تشمل: تقطيع الخبز، صب العصير، إعداد ماء الشرب والملاحات وغيرها.
- لرفع المائدة، إذا كان الأمر يتعلق بدعوة رسمية- فليس من واجبك أن تفرغي كل طبق من بقاياه، لكن الأفضل أن تضعي كل طبق فوق الآخر بما فيه من بقايا وشوك وملاعق وسكاكين.
- إذا كانت الدعوة عادية- أي غير رسمية- فيمكنك أن تحضرى قاربين عميقين من قوارب السلطة لتفريغ بقايا محتويات الأطباق في أحدهما ووضع الملاعق والشوك والسكاكين المستعملة في الآخر، ونفذي كل ذلك بهدوء وسرعة ومن دون عرقلة للأحاديث المتبادلة بين المدعوين. - أما القاعدة الذهبية التي ذكرناها سابقاً والمتمثلة في الوجود الدائم لربة البيت فهي قاعدة أكيدة المفعول لبعث السرور الدائم في نفوس الضيوف، مما يعكس بهجة وإشراقاً على ربة البيت نفسها، ونتيجة لوجودك الدائم فإنك تستمتعين أيضاً بصحبة الأشخاص الذين وجهت إليهم الدعوة وبالإحساس اللطيف فإنهم يجدون فيك السيدة الكاملة، وليس الطباخة فقط التي أعدت لهم الطعام، ومن المهم جداً ألا تعطي للمدعوين الإحساس بأنك ضحيت براحتك وبذلت الجهد الخارق للترحيب بهم، فهذا لا يجعلهم على سجيتهم ويخلق جواً ثقيلاً محملاً بالكلفة. رتبي مائدتك باحتراف
ولطريقة ترتيب المائدة أثراً بالغاً في نفوس من يتناولون طعامك ، سواء كانوا من أهل بيتك أو ضيوف
ولكل وقت ترتيب يناسبه ، فلا يجب عليك إضافة المزيد من أدوات السفرة التي لا حاجة لها عندما تقدمين الطعام لأسرتك ، على العكس من سفرة الضيوف الذي يستحسن أن تحتوي على كل الأدوات المتعارف عليها ، لتضفي شكلاً راقياً على الطعام ، وهذا لا يعني أبداً أن لا تهتمي بمائدة الأسرة ، فالشكل اللطيف والبسيط مطلوب دائماً .[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|
| |
نبض القلوب Admin
عدد المساهمات : 626 تاريخ التسجيل : 09/04/2010 المزاج : مية مية مية
| موضوع: رد: العزومة رقم 1 الأحد 02 مايو 2010, 8:58 pm | |
| جوعتيني يا rose بس ايه الجمال ده و الترتيب و قواعد الاتيكيت بجد كله رووووعة تسلم ايدك حبيبتي | |
|
| |
rose مـشـرفـة قـســـم
عدد المساهمات : 2342 تاريخ التسجيل : 08/04/2010
| موضوع: رد: العزومة رقم 1 الخميس 06 مايو 2010, 11:30 pm | |
| - نـبــض القـلــوب كتب:
- جوعتيني يا rose
بس ايه الجمال ده و الترتيب و قواعد الاتيكيت بجد كله رووووعة تسلم ايدك حبيبتي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] شكرا على مرورك | |
|
| |
ahmed tito مـشـرف قـسـم
عدد المساهمات : 625 تاريخ التسجيل : 13/04/2010 العمر : 35 المزاج : عسل ياعسل
| موضوع: رد: العزومة رقم 1 الجمعة 07 مايو 2010, 12:14 am | |
| جميل اوووى يامدام روز وانا بقراء عمال اجوع لحد لم قمت عملت اكل والله وانتى السبب يامدام روز بس والله ترتيب جامد اوووى
| |
|
| |
| العزومة رقم 1 | |
|