rose مـشـرفـة قـســـم
عدد المساهمات : 2342 تاريخ التسجيل : 08/04/2010
| موضوع: طريقة عمل الكرواسان الإثنين 10 مايو 2010, 8:14 pm | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] سهل ومش مكلف وجميييييييييل.............................................. ..........المقادير......................260 جرام دقيق ...... حوالي ..2 كوب مش مليانين165 جرام زبده . .تقسم 3 أجزاء...25....جم و ...الجزء الباقي نصفين70 جم ....و...70 جم50 جرام سكر...حوالي ملعقتين ونصف نصف قطعة خميره............حوالي 15 أو20 جراملبن 85 مم .............بذرة ملح..........50مم ماء....تقريبا نصف كوب....دقيق حوالي 6 ملاعق للشغل..............................الطريقه............... ..1...خميره في ملعقة ميه دافيه وشوية سكر ونتركها تتخمر2..نضع السكر+الملح+ 2 ملعقة لبن .......وندوبهم3.....ونضع اللبن الباقي + 25جم زبده +50مم ماء على النار لحد ماالزبده تسيحونضع فوقهم ا الخطوه رقم..2..(السكر و الملح الدايبين في اللبن)4......نعجن بيهم الدقيق كويس ونضيف الخميره أيضا ونعجنهم كويسونتركها لتتخمر في مكان دافئ.......... ساعه تقريبابعد كده نجيب الحاجه الخشبه اللي هنفرد عليها العجينهونغطيها بورقة زبده ونلزقها وبعدين نرش عليها دقيق ونفرد العجينه عليها ونرش عليها شويه دقيقونغطيها ونحطها في الفريزر لمدة ثلث ساعهأو في الثلاجه لمدة ساعه......وبعد كده نلمها بايدينا ونفردها عادي تاني بالدقيق و بيكون تحتها دقيق وبنجيب 70 جم الزبده بتكون بره الثلاجه قبلهابحوالي 20 دقيقهأو نصف ساعه المهم انها بتبقي سايحه شكل الكريمه كدهونفردها على العجينه بسكينه مثلا ..زي ما تحبيومنجبش الزبده على الحروف....وبعد كده نطبقهاونرش عليها شويه دقيق ونغطيهاونضعها في الفريزر لمده20 دقيقه أو في الثلاجه لمده ساعهونجيبها من الثلاجه ونفردها ونضع الزبده الباقيه ونطبقهاونرش عليها دقيق ونضعها في الثلاجه لمدة ساعهأو في الفريزر لمدة ثلث ساعه أو نصف ساعهونطلعها من الثلاجه ونفردها بالدقيق بردو عادي ونقطعها ونبتدي نشكلها حسب الرغبه ونحشيها أما مربه أو عجوه زي ما تحبي ونتركها لترتفعوبعدين نجيب صفار بيضه ونضع عليها ملعقة ماء ونقلبهم وندهن .. وش الكرواسون بفرشه أو زي ما يعجبك انتي اتصرفيونخبزهم في الفرن لحد ما ياخد اللون اللي انتي عايزاهوبوبألف هناء وشفاءهو سهل جدا انتي بيتهيألك انه صعب لكن اما تيجي تعمليهأهم حاجه اجهز المقادير والباقي هتلاقيه سهل جداومتنسوش تدعولي بالذريه الصالحه أنا وكل اللي زيي..1المقادير [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]..2 ..العجينه قبل ماتتخمر[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]..3..العجينه بعد ما اتخمرت[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]..4..العجينه بعد ما فردناهاوحطناها في الثلاجه..[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة].5..بعد ما دهناها زبده أول مره[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]..6..وبعدين طبقناها وحطناها في الفريزر[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]..7..بعما خلصنا خطوات الثلاجهوقطعناه مثلثات[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]..8 ..بنضع المربي قريب من قاعدة المثلث[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]..9..بنلف المثلث من جهة القاعده الى ان نصل الى قمة المثلث بالشكل ده[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]..10..ونلفه بالشكل ده..[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]..11..ونتركه يرتفع وبعدين ندهن وشه[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة].12..وده بعد ما طلع من الفرن وبالهناء والشفاء[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وان عملتوه ان شاء لله هتدعولي بجدومنتظره رأيكواوتسعدني مشاركتكم.. | |
|
نبض القلوب Admin
عدد المساهمات : 626 تاريخ التسجيل : 09/04/2010 المزاج : مية مية مية
| موضوع: رد: طريقة عمل الكرواسان الإثنين 10 مايو 2010, 10:50 pm | |
| | |
|
ahmed tito مـشـرف قـسـم
عدد المساهمات : 625 تاريخ التسجيل : 13/04/2010 العمر : 35 المزاج : عسل ياعسل
| موضوع: رد: طريقة عمل الكرواسان الثلاثاء 11 مايو 2010, 1:40 pm | |
| | |
|